HOME
DESPRE_SOCIETATE istoric produsemilitare servicii certificari media contact
TOHAN

Scurta prezentare a societatii

          S. TOHAN S.A. ZARNESTI, a fost fondata in anul 1938 ca parte a grupului industrial MALAXA, grup de referinta in perioada interbelica.       S. TOHAN S.A isi are sediul in Orasul Zarnesti, str. Aleea Uzinei nr.1 jud. Brasov, la o distanta de 25 km de unul dintre cele mai importante centre industriale ale tarii, Brasov. Societatea este situata la poalele muntilor Piatra Craiului, intr-o zona de o frumusete deosebita. In vecinatate se gasesc monumente si vestigii medievale, cum ar fi Cetatea Rasnov, si Castelul Bran, de care se leaga legenda binecunoscutului personaj Dracula.


      Din anul 1948 pana in anul 1990 societatea si-a desfasurat activitatea sub denumirea de UZINA 6 MARTIE ZARNESTI , iar din anul 1990 pana in anul 1998 societatea s - a numit UZINA MECANICA TOHAN ZARNESTI.
      In prezent, S. TOHAN S.A. Zarnesti este persoana juridica romana, constituita ca filiala a C.N. ROMARM S.A. Bucuresti, conform H.G. nr. 979/2000, modificata si completata cu H.G. nr.952/2001.
      Profilul productiei a fost directionat de necesitatile Armatei Romane, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in perioada postbelica, ca si de cerintele partenerilor nostrii externi, productia fiind orientata in general pentru:
      - munitie de artilerie, calibru de la 76 mm la 130 mm;
      - rachete sol-sol si aer-sol, calibru 122 mm si 82 mm, cu raze de actiune de
la 3 la 20,4 km ( furnizor exclusiv in Romania );
      - focoase pentru rachete si munitie de artilerie (cel mai mare producator
din Romania),
      - munitie marina, producator exclusiv in Romania;
      - elemente pirotehnice pentru alti parteneri: suruburi amorsa si trasoare.


      Pe langa productia de baza, S. TOHAN S.A, a realizat in timp de 70 de ani de existenta si trecerea la produse civile, prin fabricarea unor produse cerute pe piata interna si cea externa.
      Toate produsele si serviciile societatii sunt realizate avand la baza sistemul de asigurare a calitatii certificat de catre CERTIND: AQAP 2110:2006 si SR EN ISO 9001: 2008.
      In prezent S. TOHAN S.A este in perioada de adaptare la economia de piata, prin reorganizarea si redimensionarea capacitatilor de productie si a resurselor materiale si umane, transformari complexe care implica atragerea investitorilor strategici. In acelasi timp noi facem eforturi considerabile pentru a spori capabilitatile tehnice si organizatorice, pentru adaptarea la noile cerinte generate de intrarea Romaniei in NATO, atingerea standardelor antipoluare, siguranta muncii si alte cerinte care decurg ca urmare a integrarii Romaniei in U.E. in 2007.

Legislatie utilizata in activitatea S. Tohan S.A.

ADRESA :

ROMANIA , Jud. BRASOV , ZARNESTI , Aleea Uzinei nr. 1 , COD 505800 E-mail:  office@tohan.ro  ;       web:   www.tohan.ro

      


DESCARCA :

CATALOG PRODUSE TOHAN
PREZENTARE - S TOHAN SA